UUDISED

HC Kehra Horizon Pulp & Paperi peatreener Mart Raudsepp alanud hooajast, plaanidest ja käsipallist

Kuidas hooaja algusega rahule oled jäänud ja kas mõni mäng jäi kripeldama ?
Suures pildis võib jääda tulemustega rahule. Meistrivõistluste esimeseks mänguks Viljandiga ei saanud me kokku oma parimat koosseisu ja mänguks valmistumine oli raskendatud. Tulemus äratas meid mingil määral ülesse ja sealt edasi oleme ka natukene oma taset tõstnud, eriti kodumängudel fännide suure abiga. Kripeldama jäi Balti liiga mäng Leedus Sviesaga ja kodune mäng Granitasega, kus meil mõlemas mängus olid võiduvõimalused, kahjuks lõpuni vastu ei pidanud aga sellistest kaotustest õpib terve meeskond.

Võistkonnas on toimunud muutuseid, nooremad on saanud rohkem vastutust ja teinud ka kohati häimänge, mille pealt areng on tulnud ja kuidas seni rahul oled ? Kas tood kedagi esile ?

Muutused on alati head, nooremad mängijad on kohustatud arenema ja võtma vastutust. Areng on toimunud aga mitte märgatavalt suur. Noored peavad ise individuaalselt tegema tööd oma füüsilise ja vaimse poolega, kui seda ei tehta trennivälisel ajal siis on keeruline ka arengut nii lühikese perioodiga näha. Panen noortele koguaeg südamele, et see mis toimub treeningutel on ainult 50% kogu tööst mida üks mängija peab tegema, et olla edukas platsil. Loodame, et jutt jõuab lõpuks ka kohale, ja tulemused sellega koos. Kedagi esile ei too, sest hetkel oleme seisus kus terve meeskond peab kõvasti pingutama, et soovitud tulemus saavutada.

Väravas seisavad Kolka ja Normak, vaadates palju Kehrale senistes mängudes keskmiselt väravaidvisatakse, tundub et kaitse toimib – samuti väravavahid teevad oma tööd hästi.

Väravahtide kohta ei ole ühtegi halba sõna. Mõned üksikud eksimused on sisse tulnud, aga suures pildis võib nende tööga kindlasti rahule jääda. Nagu öeldakse siis väravavaht on 50% meeskonnast ja hetkel on nad seda tõestanud.Lisaks aitavad vanemad ja kogenumad väravavahid treeningutel nooremaid mängijaid juhendada ja õpetussõnu jagada.

Koroona on jälle hooaega mõjutama hakanud, eelmistel hooaegadel ei lubatud publikut saali, kas fännide kohalolu saalis muudab kodumeeskonna mängu ?
Ilma fännideta pole seda asja üldse mõtet teha, kui saalis on fännid, kes aitavad meie meeskonda valjuhäälselt siis emotsioon on hoopis teine. Ma loodan, et enam sellist olukorda ei teki, sest see oli päris raske periood kõigile ja eriti raske oli see mängijatele.

Räägi natuke tulevikuplaanidest, selleks hooajaks püstitatud eesmärkidest ja pikemaajalistest sihtidest.
Meeskond on ju selgelt noorenenud ja mitte enam nii toetuv leegionäridele, kui eelnevatel aastatel. Eesmärgid tuleb seada reaalsed. Meeskonnale sai välja öeldud eesmärgid hooaja eelsel koosolekul ja kõik on nendest teadlikud, kuna võistkonnas toimusid mõningad muudatused, siis hetkel on minu peamine eesmärk saada paika põhituumik ja tekitada meeskonnas liider. Kui need asjad on enam-vähem paigas, siis võime suurematest eesmärkidest rääkida. Pikaajaliselt on meil siht, et Kehra esindusmeeskond koosneks talendikatest noormängijatest, kellel on tahe püüelda ka välismaa liigadesse, lisaks mõni vanem kogenenud mängija, kes neile tarkust ka platsil olles jagaks.

Veel ei ole teada, mis saab ühisliigadest, nii korv-, võrk-, kui käsipall mängivad nendes, mida ennustad ?
Ei oska midagi ennustada. Loodame lähiajal targemaks saada.

Kuidas hindad Eesti klubide konkurentsivõimet nii BHLis kui Euroopas ?
Balti liigas on Eesti klubidel hetkel potentsiaali võidelda kõige kõrgemate kohtade eest.  Euroopa tase on seinast seina, on ju sarjad kus Eesti klubid võivad hea õnne korral mängida kõrgetel kohtadel, aga tugevamatesse liigadesse meie klubidel hetkel asja ei ole.

Kes on sinu arust Eesti karika ja meistrivõistluste favoriit.  Vaadates meistrite liigat, euroopa tippliigasid, oleme tipust ikka kogu Eesti käsipalliga päris kaugel, arvamus ?
Raske öelda, sel hooajal on mitmed meeskonnad enda koosseise tugevdanud ja ridu kõvasti täiendanud. Ei ole eriline ennustaja ja arvan, et Karikavõistlusel on omad võimalused kõikidel finaali jõudnud meeskondadel. Meistrivõistlustel võidab meeskond kes suudab sel  hooajal kõige kindlamat mängu näidata. Euroopa tippliigasid vaadates tekib tunne, et käsipall on väga lihtne ja loogiline mäng. Eesti liigat vaadates vastupidi, tundub see mäng päris keeruline. Tippliigadega on vahe kindlasti väga suur, lisaks on vahe suur ka palganumbrites mida mängijad teenivad, kasvõi Soome liiga ja Eesti liiga vahel.

Mis arvad kuidas läheb Eesti koondisel novembrikuistes mängudes ?
Loodan, et Eesti saab sellest grupist edasi. Otsustav mäng on kohe esimene mäng Soomega, mis ei ole kindlasti lihtne ülesanne, aga ei saa ka alahinnata Gruusiat. Ma arvan, et Eesti pääseb sellest alagrupist edasi.

Tallinna käsipalliakadeemiast on tulnud Kehra klubisse mitmeid mängijaid, mis näitab, et koostöö on toimima saadud, pikemas perspektiivis peaks liitujaid lähiajal veel tulema. Räägi natuke Kehra noortesüsteemist ja kuidas saaks seda parandada. Kuidas noori käsipalli juures hoida.
TKA teeb väga head noortetööd. Olen nende meeskondi jälginud D ja D2 klassides, olles seal vanuses Kehra poiste treener. Palju on talendikaid noori ja tahtmine on poistel ning treeneritel suur.  Loodame, et koostöö Kehra ja TKA vahel jätkub, sest mina näen selles projektis suurt potentsiaali. Olles ise Kehra klubis noortetreener olnud juba kuus aastat, siis näen aina rohkem probleemi, et noori, kes spordiga tahaksid tegeleda jääb aina vähemaks. Kehra on väike koht ja andekaid poisse peab tikutulega taga otsima. Kindlasti on see ka treenerite töö, et motiveerida lapsi trennidesse tulema ja suunata ka peale põhikooli, või gümnaasiumit käsipalli juurde, ma arvan selles osas peame me kõik peeglisse vaatama ja igapäevaselt tööd tegema.

Facebook
Email
Twitter